Antrenorul lotului de haltere al Germaniei care participa la Jocurile Olimpice 2016, Oliver Caruso, a acuzat mai multe tari est-europene, printre care si Romania, ca ar fi recurs la dopajul sistematic al halterofililor lor, iar autoritatile au inchis ochii, transmite Agerpres.

Haltera, JO 2016Foto: rio2016.com

"Pe langa Rusia si Bulgaria (ai carei halterofili au fost exclusi de la actuala editie a JO — n. red.), mai multe tari au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, Romania si Ucraina ar fi trebuit la randul lor excluse", a declarat Caruso intr-un interviu publicat joi de cotidianul german Bild.

"Aceste tari ne-au furat locuri la Jocuri si poate chiar si medalii", a mai acuzat antrenorul german. In cadrul interviului, Caruso a mai citat Azerbaidjanul, ajungand la un total de sapte state din fosta Uniune Sovietica, plus Romania.

"Sistemul este bolnav. Intregul sistem este corupt. Exista, cu siguranta, cineva care acopera toate astea. Stiu cum functioneaza. Un antrenor strain mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizati atunci cand urmeaza sa aiba loc controalele antidoping", a adaugat Oliver Caruso.

Citand cifrele aflate in posesia sa, tehnicianul a continuat: "Comitetul International Olimpic ar fi trebuit sa spuna: Kazahstanul, 27 de cazuri de dopaj incepând din 2012? Afara! Belarus, 14 cazuri? Ati trisat sistematic, afara! In loc de asta, le-au dat linistit dreptul de a participa. Inaintea Jocurilor, Kazahstanul si Belarus ar fi trebuit suspendate un an. Se va face asta, insa dupa Jocuri".

"Ma tem ca echipa mea va sfarsi prin a abandona, din frustrare", a mai spus Caruso.