​Gimnastul olandez Yuri van Gelder a baut toata noaptea dupa calificarea in finala la inele si a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pentru incalcarea grava a regulilor echipei, informeaza Reuters.

Yuri van GelderFoto: Captura YouTube

In varsta de 33 de ani, gimnastul a parasit satul olimpic sambata seara si a petrecut pana duminica dimineata, incalcand astfel regulile echipei privitoare la consumul de alcool si pentru parasirea bazei echipei.

"Este teribil pentru Yuri, dar acest tip de comportament este inacceptabil", a declarat Maurits Hendriks, seful echipei olandeze. "In termeni de sport este un dezastru, dar nu am avut de ales, avand in vedere incalcarea valorilor noastre."

Van Gelder, campion mondial la inele in 2005, are antecendente de incalcare a regulilor la un eveniment sportiv major. In anul 2009, el a fost suspendat din Uniunea Gimnastilor Olandezi pentru consum de cocaina cu trei zile inainte de inceperea campionatelor nationale.

Echipa olandeza a impus conditii stricte pentru sportivii sai.

Potrivit articolelor de presa, acestora le este interzisa iesirea in orasul Rio din motive de siguranta, in timp ce sportivii care si-au terminat probele trebuie sa se intoarca acasa pentru a nu-i distrage pe coechipieri.