​Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, aflat la inchisoare pentru ca si-a ucis iubita acum trei ani, a fost dus la spital, cu rani la incheieturile mainilor, si exista speculatii ca a incercat sa se sinucida, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost internat sambata dupa-amiaza dupa ce s-a accidentat cazand din pat", a indicat, pentru AFP, Singabakho Nxumalo, purtatorul de cuvant al serviciilor penitenciare.

"De acum a revenit sub supravegherea noastra", in aripa medicala a inchisorii in care este incarcerat de obicei, a adaugat el.

Potrivit revistei sud-africane City Press, care citeaza un detinut din inchisoarea din Pretoria, Pistorius ar fi fost internat dupa ce si-a taiat intentionat venele de la incheieturile mainilor.

"Nu putem confirma aceasta informatie, sunt doar speculatii", a declarat duminica Nxumalo.

"Doi gardieni care cunosc aripa medicala a inchisorii au indicat ca au fost gasite lame in celula lui Pistorius, intr-o perchezitie efectuata sambata dupa-masa", relateaza City Press.

Potrivit revistei, un paznic al spitalului la care a fost dus campionul afirma ca Pistorius avea "taieturi urate la incheieturile mainilor, pe care doctorii au trebuit sa le bandajeze".

"Noi l-am vazut pe Oscar si se simte bine. Articolele care spun ca a incercat sa-si faca rau sunt complet false si au caracter senzationalist", a indicat pe Twitter fratele campionului, Carl Pistorius. "Pur si simplu a alunecat in celula si s-a ranit. Nimic grav", a adaugat el.

Pistorius a fost condamnat, luna trecuta, la sase ani de inchisoare pentru uciderea fostei sale prietene Reeva Steenkamps, in februarie 2013.