Nicolae Marasescu, fost antrenor de atletism, a incetat din viata la 79 de ani, sustine News.ro. De-a lungul timpului, Marsescu a fost secretar de stat in cadrul MTS si fost membru al COSR.

Nicolae MarasescuFoto: Dolcesport

Marasescu a murit, duminica, in urma unui infarct, in spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, la varsta de 79 de ani, el avand grave probleme de sanatate in ultimii ani.

Conform gsp.ro, starea de sanatate a lui Marasescu s-a inrautatit dupa ce acesta a suferit o operatie la genunchi, in mai 2015. "A inceput sa faca infectii repetate din cauza a doua bacterii intraspitalicesti, klebsiella si piocianic, sursa infectiei fiind proteza de la genunchi" - surse medicale pentru tolo.ro.

Gsp.ro mai scrie ca "dupa interventie, fostul antrenor a stat in coma doua saptamani si nu si-a mai revenit, iar in mai 2016, la un an de la operatie, a ajuns in stare critica, in septicemie, la Institutul de Boli Infectioase , unde a fost stabilizat".

Comunicatul transmis de Federatia Romana de Atletism:

"Unul dintre cei mai importanti oameni de sport din istorie, atlet, campion national, antrenor de exceptie, un extraordinar organizator si administrator, Nicolae Marasescu, a incetat din viata, astazi, la varsta de 79 de ani, dupa o indelungata suferinta, lasand o amintire de neuitat in sufletul celor care l-au cunoscut", se arata in documentul citat.

Despre Nicolae Marasescu

Licentiat al Institutului de Cultura Fizica din Bucuresti (1966), in calitate de antrenor, la CSM Craiova (1978-1989) si la loturile nationale, i-a pregatit pe Natalia Andrei, Fita Lovin, Maria Radu, Doina Melinte, Cristeana Cojocaru, Ella Kovacs, Niculina Lazarciuc, Ana Padureanu, Mihaela Racieru, Margareta Ghile, Margareta Keszeg, Sorin Matei, Petru Dragoescu, Dan Betini.

Pentru rezultatele deosebite obtinute de acestia la competitiile atletice majore a fost distins, in anul 1982, cu titlul de antrenor emerit. A fost antrenorul roman cu cele mai multe medalii castigate de sportivii pregatiti de el la principalele competitii atletice internationale la nivelul seniorilor (peste 26 de medalii, dintre care doua la Jocurile Olimpice, sapte la Campionatele Mondiale si 17 la Campionatele Europene).

A fost antrenor federal la FR Atletism (1967-1978), vicepresedinte al dorului (2001-2003), secretar general (1990-1993, 1997-2000, 2003-2005), membru al Biroului Federal – Consiliului Federal (1968-1977, 1990-2005, 2007-2011).

In perioada 1993-1996, 2000-2003, a indeplinit functia de secretar de stat - sef al Departamentului Sport la MTS, dar a fost si membru de onoare al COSR (2010), membru al COR – COSR (1990-2010), membru in diferite organisme internationale - Asociatia Internationala a statisticienilor de atletism, ATFS (din 1966), Asociatia Mondiala a antrenorilor de atletism, Comisia de cros a Asociatiei Europene de atletism, Academia Americano-Romana de Educatie Fizica.

A publicat 23 de carti si anuare sportive.

"In urma lui raman nu doar rezultatele exceptionale din atletismul celor patru decenii in care a fost implicat direct, ci si cateva veritabile monumente, care, dupa el, nu au mai continuat: anuarele statistice, indispensabile intr-un sport precum cel al metrului si secundei, cum este atletismul, precum si impresionanta lucrare in patru volume - Enciclopedia educatiei fizice si sportului din Romania - si, de asemenea, alaturi de Alexandru Boriga si Cristina Vladu - Istoria atletismului romanesc - , aparuta in 2012, anul Centenarului FRA, dar si al IAAF", se mai arata in comunicatul FR Atletism.