Iulia Efimova, cvadrupla campioana mondiala si medaliata cu bronz la Londra, si alti patru inotatori rusi au primit dreptul de a participa la JO de la Rio dupa ce s-au adresat TAS, transmite News.ro

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am primit o scrisoare de la Comitetul Olimpic International care confirma ca Iulia va participa la Jocuri. In ceea ce ii priveste pe ceilalti patru inotatori, Daria Ustinova, Natalia Lovtova, Mihail Dovgaliuc si Anastasia Krapivina, decizia a fost luata, este pozitiva: CIO i-a autorizat sa participe. In acest moment, inotatorii care au primit azi dreptul de a participa la JO sunt in curs de a intra in posesia acreditarilor. De aceea nu vor avea timp sa defileze la ceremonia de deschidere", a declarat, vineri seara, seful delegatiei ruse la Rio, Igor Kazikov, agentiei ruse Tass, citata de Belga.

Efimova, 24 de ani, a fost suspendata de FINA intre octombrie 2013 si februarie 2015, dupa ce a fost depsitata pozitiv cu un steroid anabolizant, DHEA.

Ea si ceilalti patru inotatori au fost exclusi initial de la JO de o comisie a CIO, care a analizat cazului fecarui sportiv rus in parte, pentru a se asigura ca nu a participat la amplul program de dopaj pus la cale de Rusia si dezvaluit de raportul McLaren.

Dupa acceptul primit de cei cinci inotatori, delegatia Rusiei la JO a crescut la 276 de sportivi.

CIO a anuntat, joi seara, ca 271 de sportivi rusi au primit permisiunea de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce acestia au fost selectati de o comisie a forului olimpic, dintr-un total de 389 de atleti, cat numara initial delegatia Rusiei.