Fostul international brazilian Pele, in varsta de 75 de ani, a anuntat ca va lipsi de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din motive de sanatate, astfel ca nu va putea fi ultimul purtator al tortei pentru Rio si aprinde flacara la stadionul Maracana, informeaza L'Equipe, citat de News.ro.

Pele - regele fotbalului Foto: AGERPRES

"Dragii mei prieteni,

Doar Dumnezeu este mai important decat sanatatea mea. In viata, am avut fracturi, operatii, dureri si spitalizari, victorii si infrangeri, si i-am respectat mereu pe cei care ma admira. Am incercat mereu sa nu imi dezamagesc familia si sa nu dezamagesc poporul brazilian. In acest moment, nu sunt apt fizic pentru a participa la deschiderea Jocurilor Olimpice. Si ca brazilian, ma rog la Dumnezeu sa ii binecuvanteze pe toti participantii la acest eveniment si ca JO sa fie un mare succes si sa se incheie in pace", este comunicatul dat publicitatii vineri de Pele.

Pele a avut mai multe probleme de sanatate in ultimii ani si a fost operat de doua ori la sold.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc in aceasta noapte, de la ora 02.00, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.