Echipa feminina de gimnastica a Romaniei nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar acest lucru este comparat cu ratarea prezentei Braziliei la un Campionat Mondial de fotbal. Olimpiada va debuta pe 5 august si se va incheia pe 21 august. Ceremoniile de inchidere si de deschidere vor avea loc pe legendarul stadion "Maracana".

Catalina Ponor Foto: Hotnews

"Absenta echipei feminine de gimnastica a Romaniei de la Jocurile Olimpice este o adevarata lovitura pentru acest sport. Sa nu uitam ca aceasta tara a dat gimnaste precum Nadia Comaneci, Simona Amanar, Andreea Raducan, Daniela Silivas, Gina Gogean, Ecaterina Szabo, Sandra Izbasa sau Catalina Ponor. Pentru a face o paralela, absenta de la Jocurile Olimpice a echipei de gimnastica a Romaniei este ca si cum Brazilia nu s-ar califica la Cupa Mondiala de fotbal", noteaza site-ul oasport.it, citat de news.ro.

"Au fost 40 de ani consecutivi in care echipa Romaniei a obtinut medalii la Jocurile Olimpice. Romancele au fost campioane olimpice la Los Angeles 1984, Sydney 2000 si Atena 2004, au castigat argintul la Montreal 1976, Moscova 1980, Seul 1988 si Barcelona 1992, iar la editiile Atlanta 1996, Bejing 2008 si Londra 2012 au obtinut bronzul. Aceasta absenta este anormala pentru cea mai titrata echipa din istoria gimnasticii, dupa Uniunea Sovietica" - oasport.it.

Care este cauza absentei echipei feminine a Romaniei

"Aceasta absenta vine pe fondul haosului din staful tehnic, a faptului ca tot mai putine junioare vin din urma pentru a se reusi schimbul de generatii si pentru ca cei din conducere nu au înteles riscul cu care se confrunta. Absenta fondurilor si scaderea economica a tarii sunt alti factori care au dus la acest dezastru. Catalin Ponor are sansa ei de a câstiga medalii la Rio, dar acest lucru nu ar trebui sa ascunda problemele generale. La Rio, Romania se va baza doar pe valoarea individuala a gimnastilor" - oasport.it.

Singura reprezentanta a Romaniei la JO este Catalina Ponor.

Cine va reprezenta Romania la Rio de Janeiro - Programul complet al sportivilor romani la Olimpiada

Rio de Janeiro promite sa ne arate "O lume noua", in pofida protestelor, a saraciei si a virusului Zika