Gimnasta Catalina Ponor, care participa pentru a treia oara la Jocurile Olimpice, a declarat vineri dimineata ca "varsta este doar un numar" (28 de ani) si ca, din punctul sau de vedere, nu este nicio diferenta intre editia de acum patru ani de la Londra si cea de la Rio de Janeiro, potrivit Agerpres.

"Eu nu imi propun sa ma intorc cu medalii, imi propun sa raman sanatoasa ca sa pot sa fac ce am de facut. Iar daca reusesc sa fac ce am de facut, vin si medaliile. Zilele astea m-am antrenat mai intens, sper sa raman sanatoasa ca sa pot sa prezint ce am pregatit. Nu am pregatit surprize, am tot spus ce vreau sa fac, incerc un sol mult mai greu. Eu voi concura la patru aparate. Nu este diferenta prea mare pentru mine intre Londra si Rio, am aceeasi maturitate, poate varsta sa fie, dar varsta este doar un numar. Sunt la a treia editie, a fost greu sa revin. Nu e usor sa te intorci dupa ani de pauza. Sunt trei ani in care pierzi din flexibilitate, din musculatura, din rezistenta, deci e mult de recuperat. Oricum, sunt mai slaba decat in 2012", a spus Ponor.

Ea a afirmat ca nu vrea sa se gandeasca la faptul ca echipa de gimnastica a Romaniei nu s-a calificat la JO 2016 si spera ca responsabilitatea de a fi portdrapel la Rio sa nu o afecteze in concurs. "Nu vreau sa ma gandesc la faptul ca nu s-a calificat echipa. Am trecut greu peste acele momente, nu vreau sa mi le reamintesc. Poate va fi mai usor ca nu va fi presiunea echipei, si pana la urma daca e sa pierd, pierd pe mana mea si asta este. Presiune exista insa pentru ca responsabilitatea am primit-o o data cu drapelul. Sper sa nu ma afecteze. Este intr-adevar un lucru imens si sper sa duc cu capul sus aceasta responsabilitate", a precizat Ponor.