Federatia Internationala de Tenis (ITF) si-a dat acordul pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio a celor 8 sportivi selectionati de Comitetul Olimpic Rus pentru Olimpiada, dupa ce Comitetul International Olimpic a decis sa nu excluda Rusia de la JO, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

ITF a fost prima federatie internationala care a reactionat la decizia CIO, dupa ce forul olimpic international a renuntat duminica la excluderea colectiva a Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2016, solicitand fiecarei federatii sa determine daca sportivii rusi indeplinesc criteriile de eligibilitate.

"Cei opt jucatori si jucatoare de tenis din Rusia desemnati sa participe la Jocurile de la Rio au fost supusi unor controale antidoping riguroase in afara Rusiei", a explicat ITF.

ITF a precizat ca in total 205 esantioane incepand din 2004 le-au fost recoltate celor opt selectionati rusi, 83 in timpul competitiei si 112 in afara competitiei cu 111 recoltari urinare si 94 sangvine.

"ITF considera ca este suficient pentru a se constata ca cei opt jucatori rusi selectionati indeplinesc conditiile decise duminica de Comitetul Executiv al CIO", a mai precizat ITF.

"ITF va obtine de la Agentia Mondiala Antidopaj (AMA-WADA) confirmarea ca niciunul din acesti jucatori si nici Federatia rusa de tenis nu sunt citati in raportul McLaren", a adaugat ea.

"ITF crede ca este corect sa permita sportivilor curati sa participe la Jocurile de la Rio si se declara multumita de faptul ca jucatorii rusi pot fi alaturi de ceilalti", a conchis ITF.

Rusia va fi reprezentata in probele de tenis de la JO din 2016 de Andrey Kuznetsov, Evgheni Donskoi si Teimuraz Gabasvili, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavliucenkova, Daria Kasatkina, Ekaterina Makarova, toti la simplu, plus Elena Vesnina aliniata la dublu.

Fostul lider mondial Maria Sharapova, suspendata doi ani pentru dopaj cu meldonium, va absenta de la Rio.

Jocurile Olimpice de la Rio se vor desfasura in perioada 5-21 august.