Echipa de sportivi care reprezinta Australia la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro care se desfasoara luna viitoare nu se va muta in Satul Olimpic din capitala braziliana din cauza mai multor probleme, printre care "toalete infundate, tevi care picura si instalatie electrica expusa", a declarat duminica sefa delegatiei, Kitty Chiller, citat de Reuters.

Satul Olimpic de JO Rio 2016Foto: brasil2016.gov.br

Chiller a spus ca si-a prezentat zilnic ingrijorarile organizatorilor si Comitetului Olimpic International, facand presiuni pentru gasirea unei solutii. Ea a precizat ca va reanaliza situatia duminica dupa-amiaza.

Sefa delegatiei australiene a adaugat ca au fost angajat personal de intretinere in plus si peste 1.000 de persoane pentru curatenie pentru a rezolva problemele si pentru a curata Satul Olimpic. Cu toate acestea, problemele, in special cele ce tin de canalizare si instalatii sanitare, nu au fost rezolvate.

Echipa Australiei trebuia sa se mute in Satul Olimpic pe 21 iulie insa in conditiile date sportivii s-au cazat in hoteluri din zona.

Chiller a adaugat ca personalul care insoteste echipa Australiei face tot ce poate pentru a-i intampina pe atleti iar cei care vor veni in urmatoarele 3 zile au fost pregatite spatii de cazare alternative.