Agentia Americana Antidopaj (USADA) a reactionat, joi, la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) care a confirmat excluderea atletismului rus de la Jocurile Olimpice 2016, solicitand Comitetului International Olimpic (CIO) interzicerea totala a Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o situatie trista pentru toti cei care iubesc sportul, in special pentru sportivii rusi care au fost abuzati si pedepsiti pentru actiunile responsabililor lor, dar este decizia buna", a declarat Travis Tygart, presedintele USADA, referindu-se la apelul sportivilor rusi respins de TAS.

"Pentru continuarea evenimentelor, noi, la fel ca un anumit numar de sportivi si alte agentii nationale de lupta impotriva dopajului, speram acum, asa cum am cerut in trecut, ca CIO sa continue pe acest drum pentru luarea unei decizii", a adaugat Tygart.

CIO trebuie sa-si "exerseze autoritatea suspendand Comitetul olimpic rus, dar permitand in acelasi timp sportivilor rusi care pot dovedi ca sunt 'curati' sa participe la Jocuri'', a mai spus Travis Tygart.

Directorii altor 13 agentii nationale antidoping ( Austria, Canada, Danemarca, Egipt, Spania, SUA, Finlanda, Japonia, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Suedia si Elvetia) au trimis, joi, o scrisoare comuna presedintelui CIO, Thomas Bach, in care cer interzicerea Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfasura in perioada 5-21 august.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins, joi, recursul Comitetului Olimpic Rus impotriva interzicerii participarii sportivilor sai la competitiile de atletism de la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.