Gimnastul Marian Dragulescu s-a aratat deranjat de reactia Simonei Halep cu privire la desemnarea Catalinei Ponor pentru a purta drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Rio de Janeiro si a criticat-o pe jucatoarea de tenis.

Marian DragulescuFoto: AGERPRES

Sportivii nominalizati pentru a purta drapelul Romaniei au fost: gimnasta Catalina Ponor, gimnastul Marian Dragulescu, jucatoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu si tragatorul de tir Alin Moldoveanu.

"Şi eu m-am gandit ca voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred ca Neagu merita, dar decizia a fost luata. O felicit pe Catalina Ponor, pentru ca este o mare onoare sa fii portdrapel la Rio", a declarat Simona Halep, conform Digi Sport.

"Catalina Ponor este tripla campioana olimpica, asta insemnand doar o parte a palmaresului ei. Am tot respectul pentru Simona, dar aceasta declaratie mi se pare jignitoare la adresa mea, a Catalinei si a celorlalti sportivi care au adus Romaniei medalii europene, mondiale si olimpice!!! Onoarea revine celei care a castigat cele mai multe medalii pentru Romania. Iti sugerez, Simona, sa participi si tu la Rio 2016 si sa vezi cat de greu se castiga o medalie pentru Romania si, cu siguranta, vei aprecia mai mult sportivii care au castigat mai multe medalii la Olimpiada, Mondiale si Europene. Asadar, Halep si Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretentii! Scuze daca am jignit pe cineva, dar am impresia ca doar doua sportive are Romania, si nu este asa!!!", a scris Marian Dragulescu pe contul sau de pe o retea de socializare.

Catalina Ponor se afla la a treia participare la Jocurile Olimpice, dupa cele din 2004 (Atena) si 2012(Londra). Gimnasta are in palmares 5 medalii olimpice, dintre care 3 sunt de aur, una de argint si una de bronz.

In varsta de 28 de ani, Ponor mai are trei medalii de argint si doua de bronz la Mondiale, plus sapte medalii de aur, doua de argint si trei de bronz la Europene.

Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro se vor defasura in perioada 5-21 august.