Mii de oamenii nemultumiti de investitiile facute in serviciile publice au protestat la Rio de Janeiro si au cerut boicotarea Jocurilor Olimpice de vara gazduite de orasul brazilian in perioada 5-21 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei mai multi dintre manifestanti sunt profesori. Aflati de trei luni in greva, acestia solicita plata restantelor salariale de catre guvernul statului Rio, care a primit recent un ajutor federal de 870 milioane dolari.

"Acest guvern spune ca nu are bani pentru sanatate, pentru educatie, dar are bani pentru Jocurile Olimpice. Este absurd! Din acest motiv noi, functionarii, suntem pe strazi, pentru a ne bate pentru drepturile noastre", a declarat unul dintre profesorii participanti la manifestatie, Edson Cunha, in varsta de 41 ani - Agerpres.

Anarhistii din cadrul gruparii Black Blocs, imbracati in negru, au manifestat la randul lor, purtand autocolante si pancarte care faceau apel la "boicotarea" Jocurilor Olimpice.

Astfel de manisfetatii au avut loc in Brazilia si in 2013, in timpul desfasurarii Cupei Confederatiilor la fotbal, cand protestatarii au criticat sumele investite in Cupa Mondiala de fotbal (iunie-iulie 2014).