Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a desemnat-o pe gimnasta Catalina Ponor pentru a purta drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro. La intoarcerea in Romania, dupa participarea la turneul de la Wimbledon, Simona Halep s-a declarat surprinsa de decizia luata.

Simona Halep, la Wimbledon 2016Foto: wimbledon.com

Ceilalti sportivi nominalizati pentru a purta drapelul Romaniei au fost gimnastul Marian Dragulescu, jucatoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu si tragatorul de tir Alin Moldoveanu.

"Şi eu m-am gandit ca voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred ca Neagu merita, dar decizia a fost luata. O felicit pe Catalina Ponor, pentru ca este o mare onoare sa fii portdrapel la Rio", a declarat Simona Halep, conform Digi Sport.

Halep nu s-a hotarat inca daca va participa la Jocurile Olimpice, fiind ingrijorata din cauza virusului Zika. "Inca nu m-am decis in privinta participarii la Jocurile Olimpice. O sa consult mai multi medici inainte sa iau o decizie finala", a mai adaugat Halep.

Jocurile Olimpice de vara se vor desfasura la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august.