Sportiva romana Kriszta Incze a cucerit, vineri, medalia de aur in limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Europene de lupte pentru juniori Under-20, gazduite de Sala Polivalenta din Bucuresti, informeaza Agerpres.

Incze a invins-o in finala pe germanca Luize Manzke, dupa ce in semifinale castigase in fata rusoaicei Maria Kuznetova, medaliata cu bronz la Mondiale. Incze, medaliata cu bronz la Europenele din 2014 si 2015, devine doar a treia reprezentanta a Romaniei care cucereste aurul la Europenele de junioare si prima de la Mihaela Munteanu in 2010.

Medaliile de bronz au revenit suedezei Olivia Henningsson si rusoaicei Kuznetova.

"Nu visam vreodata ca imi va fi cantat imnul la mine acasa", a spus Kriszta Incze dupa victorie.

Madalina Caia a ratat bronzul la cat. 55 kg, fiind invinsa in meciul decisiv de rusoaica Viktoria Vaulina, o alta medalie de bronz fiind adjudecata de bulgaroaica Biliana Dudova. Aurul a fost cucerit de Anastasia Nichita (Republica Moldova), dupa o finala cu turcoaica Elif Yanik.

La cat. 48 kg s-a impus rusoaica Nadejda Sokolova, in finala cu frantuzoaica Felicia Gallo, medaliile de bronz revenind polonezei Dominika Szynkowska si germanice Annika Wendle. Maria Alexandra Cioclea s-a clasat pe locul 10.

Rusoaica Daria Sisterova a castigat aurul la cat. 72 kg, dupa o finala cu germanca Francy Radelt, bronzul fiind adjudecat de belarusa Evghenia Andreicenko si de turcoaica Aysegul Ozbege. Maria Larisa Nitu a terminat pe locul 8.

La 44 kg a castigat Oksana Livaci, dupa finala cu Ksenia Stankevici (Belarus). Medaliile de bronz au revenit rusoaicei Veronika Gurskaia si polonezei Beata Kosla. Romanca Stefania-Claudia Priceputu a ocupat locul 10.

Romania mai are o medalie de bronz la Europenele Under-20 de la Bucuresti, cucerita de George Vlad Mariea, la cat. 74 kg (greco-romane).

Sambata si duminica vor avea loc intrecerile la lupte libere.