Actorul american Will Smith si fostul campion mondial de box Lennox Lewis vor purta impreuna cu alte sase persoane sicriul lui Muhammad Ali la ceremonia funerara de vineri, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al fostului mare pugilist, citat de AFP.

Will Smith a jucat rolul lui Muhammad Ali in filmul lui Michael Mann 'Ali', aparut in anul 2000, ramanand de atunci un apropiat al legendarului pugilist decedat vinerea trecuta.

Nascut in Marea Britanie, Lennox Lewis este considerat unul dintre cei mai mari boxeri din ultimii 25 de ani, cucerind mai multe titluri mondiale in anii '90 si 2000, potrivit Agerpres.

Cele doua vedete vor transporta sicriul cu trupul neinsufletit al lui Muhammad Ali alaturi de alte sase persoane, apropiati sau membrii ai familiei fostului campion, a precizat Bob Arum, purtatorul de cuvant al familiei.

Precedata de o procesiune, ceremonia funerara se va desfasura vineri in orasul american Louisville, in prezenta unei multimi impresionante.

Acest eveniment se vrea un mesaj universal de pace si toleranta, au anuntat organizatorii.

Muhammad Ali a incetat din viata la 74 de ani la Phoenix, unde se stabilise in urma cu zece ani, iar trupul neinsufletit a fost repatriat duminica cu avionul la Louisville.