Boxerii profesionisti vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Jeux de Rio, in august, a decis miercuri Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA), anunta AFP.

Vladimir Klitschko lupta cu Tyson FuryFoto: Agerpres/EPA

Membrii AIBA, reuniti in congres extraordinar la Lausanne (Elvetia), s-au pronuntat in favoarea participarii boxerilor profesionisti la JO cu 88 de voturi pentru si 4 abtineri.

Cu toate acestea, nu se asteapta o participare foarte mare la Rio, in conditiile in care putini profesionisti vor avea timpul necesar sa se pregateasca si sa participe la ultimul turneu de calificare, prevazut in iulie la Venezuela.

Filipinezul Manny Pacquiao, care a anuntat ca viseaza sa isi reprezinte tara la Jocurile Olimpice, a decis la finele lui mai sa renunte, preferand sa se concentreze pe noua sa cariera de senator.

Ucraineanul Vladimir Klitschko, medaliat cu aur la JO din Atlanta in 1996 in calitate de amator, si care spunea in martie ca merge la Rio, daca reforma este adoptata, pare sa aiba putine sanse sa lupte in Brazilia, in conditiile in care va disputa in 9 iulie, la Manchester, revansa contra britanicului Tyson Fury pentru centurile WBA si WBO.