Inotatorul roman Marius Radu a indeplinit, sambata seara, baremul de calificare la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, in proba de stafeta masculina de 4x100 metri liber din cadrul Campionatelor Internationale de inot ale Romaniei, desfasurate in Complexul Sportiv Dinamo din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Marius RaduFoto: Agerpres

Potrivit Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, Marius Radu a intrat in primul schimb si a inotat un timp exceptional de 48 de secunde si 76 de sutimi, ceea ce i-a asigurat baremul olimpic A de calificare pentru Rio de Janeiro. Marius Radu este al treilea inotator roman cu aceasta performanta, dupa Robert Glinta (100 metri spate) si Norbert Trandafir (50 m liber).

Stafeta formata din Marius Radu, Daniel Macovei, Robert Glinta si Norbert Trandafir a inotat cu timpul de 3:16:71 si nu a depasit performanta de saptamana trecuta, de la Campionatele Europene desfasurate la Londra. In orice caz, cvartetul romanesc pastreaza reale sanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice, acest lucru urmand a fi certificat de catre Federatia Internationala de Natatie (FINA), in primele zile din luna iunie.

Tot la Campionatele Internationale de inot ale Romaniei, Ana Dascal a doborat un record national pentru junioare de 14 ani, la proba de 50 metri fluture, unde a inotat cu timpul de 28:04.