Craig Reedie, presedintele Agentiei Mondiale Anti-Doping, a declarat ca toti sportivii si sportivele din Rusia care au picat testele anti-doping in ultimele 6 luni au folosit medicamentul Meldonium, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Craig Reedie, presedintele Agentiei Mondiale Antidoping, a declarat pentru Reuters ca in perioada noiembrie 2015-mai 2016, medicamentul Meldonium s-a gasit in 47 din cele 49 de probe pozitive ale sportivilor din Rusia.

"Acest medicament nu se poate vinde in Europa si nici in Statele Unite. Nu se potriveste cu sistemele noastre. Este clar ca este o problema.", a declarat Craig Reedie, presedintele Agentiei Mondiale Anti-doping.

Fabricat in Letonia, Meldonium este un medicament anti-ischemic, care poate imbunatati rezistenta sportivilor, poate grabi recuperarea dupa exercitii, poate proteja impotriva stresului si stimula activitatea si functiile sistemului nervos.

La inceputul acestui an, Agentia Mondiala Anti-doping a introdus Meldonium pe lista cu substante interzise.

Meldonium a fost folosit de sportivii rusi de la rugby in 7, biatlon, patinaj viteza, hochei, tenis, volei si atletism.

Craig Reedie a declarat ca se va intalni cu Grigory Rodchenkov, omul care a declarat ca la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci au concurat sportivi rusi dopati si ca probele acestora au fost acoperite de oficialii Agentiei Anti-Doping din Rusia.

"Vom aranja o intalnire cu domnul Rodchenkov pentru ca avem nevoie de toate informatiile.", a declarat Craid Reedie.