Sextuplul campion olimpic Usain Bolt, cel mai carismatic atlet al momentului, s-a accidentat la picior dupa prima sa cursa din acest an si va merge in Germania pentru tratament, anunta AFP. Jamaicanul a simtit dureri la muschii coapsei, potrivit antrenorului sau, Glen Mills.

Usain BoltFoto: www.london2012.com

Cu trei luni inaintea statului Jocurilor Olimpice din Brazilia, Usain Bolt s-a accidentat chiar la prima sa cursa de 100 m din acest sezon, Cayman International. El a castigat cursa cu 10,05 secunde, fiind urmat de americanul Dentarius Locke (10,12) si jamaicanul Kemar Bailey-Cole (10,18).

"Daca ati remarcat, Bolt avea grimase de durere la finalul cursei", a spus antrenorul sau intr-un interviu pentru un radio jamaican, citat de AFP. Jamaicanul a plecat in Germania pentru a primi ingrijiri de la medicul munchenez Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt, dar ar trebui sa fie apt pentru viitorul conrus de la Ostrava (Cehia).

Bolt vrea sa reuseasca o istorica "tripla tripla" (medalii de aur la 100 m, 200 m si stafeta 4x100 m pentru a treia oara) la Rio de Janeiro.