Sezonul de competitii de yachting se deschide in acest weekend, cu Regata organizata de Scoala de Navigatie SetSail, Black Sea Skippers Club si Club Sportiv Balkan sub autoritatea Federatiei Romane de Yachting.

Peste 30 de ambarcatiuni din Romania si Bulgaria vor lua startul in cele doua zile de curse. "Cand am deschis scoala de navigatie, acum 7 ani, yachtingul era un sport practicat intr-o casta mai degraba restransa. Ne-am propus sa promovam acest sport complex si sa contribuim la dezvoltarea comunitatii de yachting. Avem deja 1.000 de elevi, care ne sunt colegi de echipaj, competitori sau chiar instructori in scoala. Organizam Regata SetSail pentru toti cei care gasesc pe mare un spatiu al pasiunii, al competitiei si al prieteniei", declara Ovidiu Drugan, director al Scolii SetSail.

Regata Setsail va avea doua zile de competitie sustinuta, cu o cursa inshore si una offshore sambata, 14 mai, si patru curse offshore duminica, 15 mai. Mai multe informatii despre acesta regata pot fi accesate pe site-ul regatei setsailblacksea.com.