Lucian Bute a declarat, duminica, pentru DigiSport, dupa ce a incheiat la egalitate meciul cu Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, ca a fost un rezultat echitabil, intrucat au fost foarte multe reprize echilibrate, relateaza Mediafax.

Lucian ButeFoto: AGERPRES

"Cred ca a fost un rezultat echitabil din punctul meu de vedere, au fost foarte multe reprize stranse. El a avut centura, a fost un avantaj, iar arbitrii au inclinat balanta catre el. Am un singur regret, ca nu am fost agresiv mai devreme, sa dau drumul mai mult la brate, asta i-a permis sa castige primele reprize. Am terminat meciul in forta, dar nu a fost suficient pentru a-i lua centura. Sunt fericit de performanta pe care am realizat-o, asta a demonstrat ca fac parte din elita boxului mondial. Badou Jack este un gentleman, nu a fost arogant deloc, nu a avut declaratii acide. Este un campion si merita tot respectul. Am avut undeva la 200 de lovituri mai multe decat Badou", a declarat Bute pentru DigiSport.

Totusi, potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri care si-au atins tinta mai multe decat Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri castigatoare, in timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce inseamna ca Lucian a castigat 3 sau, cel mult, 4 runde.

Lucian Bute asteapta acum un meci cu castigatorul dintre James DeGale si Badou Jack. "Am facut un meci spectaculos si cu DeGale. Probabil va fi o unificare intre cei doi si mi-ar placea sa am o revansa cu castigatorul, anul viitor", a precizat Bute pentru sursa citata.

Lucian Bute a terminat la egalitate meciul cu Badou Jack, insa decizia celor trei arbitri judecatori a starnit controverse. Suedezul considera ca ar fi meritat sa castige disputa: "A fost o porcarie. Eu am castigat lupta, cred ca stie si Bute asta. Loviturile lui nu m-au ranit. M-a lovit o singura data mai puternic. Recunosc ca am fost slab in ultimele reprize, dar am dominat in rest. Dupa aprecierea mea, cred ca am castigat 8 runde si am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor."

Floyd Mayweather, presedintele companiei Mayweather Promotions, care a promovat evenimentul, a precizat dupa confruntare: "Badou Jack a castigat clar acest meci. Trebuia sa fie o decizie unanima. Primul arbitru, care a dat 117-111, a fost cel mai aproape de adevar. Avem nevoie de noi arbitri in boxul profesionist. Vreau ca sportivii sa fie mai respectati".

In lumina reactiilor dure generate de acest meci, WBC a anuntat la scurt timp prin vocea presedintelui organizatiei demararea unei anchete, noteaza ProSport. "Sunt extrem de dezamagit de decizia celor doi arbitri WBC si cu siguranta ne vom ocupa de acest caz", e promisiunea facuta de presedintele WBC, Mauricio Suliaman.

Conform publicatiei Boxingscene.com, "cei trei judecatori ai partidei sunt lipsiti de experienta in luptele pentru titluri majore, insa toti au primit aprobarea WBC si a celor doua staff-uri inainte de meci".

"E o decizie pe care Jack si echipa sa o regreta acum, intrucat decizia finala nu le-a picat deloc bine". Site-ul roundbyroundboxing.com noteaza ca arbitrul Omar Mintum a oficiat doar doua lupte catre o decizie, in ultimii 3 ani. Dan Rafael, comentator ESPN specializat pe box, a precizat ca decizia arbitrilor este incorecta si ca Badou Jack ar fi trebuit sa castige cu 116-112, desi Lucian Bute a boxat foarte bine si a incheiat meciul in forta.