Boxerul roman Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, dupa ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiana Badou Jack, campionul en titre, sambata seara (duminica dimineata, in Romania), intr-o gala desfasurata la Washington, anunta Agerpres.

Lucian ButeFoto: Hotnews

Boxerul roman Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, dupa ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiana Badou Jack, campionul en titre, sambata seara (duminica dimineata, in Romania), intr-o gala desfasurata la Washington.

Meciul a fost declarat egal, doi dintre arbitrii-judecatori dand un scor de 114-114, in timp ce al treilea l-a vazut invingator pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul isi pastreaza centura.

Rezultatul a fost contestat imediat in ring atat de Badou Jack, cat si de fostul campion mondial Floyd Mayweather, din a carui echipa face parte pugilistul suedez.

Badou Jack, campionul en titre, a controlat lupta in cea mai mare parte, in timp ce lui Bute i-a lipsit claritatea in lovituri, nu a reusit sa lege serii de lovituri, nu a aratat agresivitatea promisa inainte de meci, obtinand un rezultat neasteptat pentru specialisti. Bute a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012 si si-a aparat centura de 9 ori.

Lucian Bute, in varsta de 36 ani, are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti. De la pierderea titlului mondial IBF, in 2012, in fata englezului Carl Froch, romanul a castigat doar doua dintre cele patru meciuri disputate. El s-a inclinat in fata canadianului Jean Pascal, in 2014, inainte de a fi invins la puncte de James DeGale, anul trecut in luna noiembrie, in alt meci pentru titlu (IBF).

Badou Jack (32 ani) a inregistrat, la randul sau, ca profesionist 20 de victorii, intre care 12 prin KO, doua egaluri si o infrangere. El a intrat in posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, dupa victoria la puncte, in unanimitate, inregistrata in fata americanului Anthony Dirrell. Jack, a carui mama este suedeza iar tatal gambian, si-a pus in joc pentru a doua oara centura cucerita anul trecut, dupa ce a aparat-o cu succes in fata lui George Groves.

In alt cap de afis al galei de la DC Armory, britanicul James DeGale l-a invins la puncte (decizie in unanimitate) pe mexicanul Rogelio Medina si si-a aparat titlul IBF la supermijlocie.

Badou Jack si James DeGale vor lupta in toamna pentru unificarea titlurilor WBC si IBF la categoria supermijlocie.