Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a intalnit miercuri cu pugilistul Lucian Bute, care va lupta pentru titlul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea WBC, impotriva boxerului suedez Badou Jack, in cadrul unei gale ce va avea loc in Washington DC pe 30 aprilie, potrivit Agerpres.

Cu acest prilej, ambasadorul George Cristian Maior i-a daruit sportivului roman un drapel al tarii noastre si l-a asigurat de sustinerea comunitatii romanesti din SUA, care este pregatita sa asiste la o evolutie pe masura talentului, profesionalismului si demnitatii pe care Lucian Bute le-a demonstrat pe parcursul carierei.

In mesajul inmanat cu ocazia intrevederii, seful misiunii diplomatice a Romaniei in SUA i-a urat succes boxerului roman si a subliniat ca a urmarit si a trait cu multa pasiune meciurile pe care acesta le-a disputat pana acum.

'La bine si la greu, caracterul dumneavoastra deosebit, puterea de a merge mai departe, mandria de a purta steagul Romaniei, au fost si raman o inspiratie pentru toti romanii din intreaga lume', a afirmat ambasadorul Maior, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Ambasada Romaniei in Statele Unite.

Lucian Bute a avut in cariera sa 32 de victorii, dintre care 25 obtinute inainte de limita, si 3 infrangeri. Daca va reusi victoria pe data de 30 aprilie, Bute va fi singurul roman care a detinut centuri mondiale in doua versiuni.