Echipa masculina de sabie a Romaniei a fost invinsa de Rusia cu scorul de 45-24, miercuri, in semifinalele Campionatelor Mondiale de scrima pe echipe la probe neolimpice de la Rio de Janeiro si va lupta pentru bronz cu Iranul, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tricolorii au castigat un singur releu in meciul cu Rusia, penultimul, prin Iulian Teodosiu, 6-5 cu Nikolai Kovalev, intr-un moment in care soarta semifinalei era decisa. Pentru echipa antrenata de Mihai Covaliu au mai tras Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea (Ciprian Galatanu a fost rezerva). Pentru rusi au mai evoluat Aleksei Iakimenko si Kamil Ibraghimov.

In optimi, Romania a trecut de China cu scorul de 45-36, iar in sferturi a invins Italia, campioana mondiala en titre, cu 45-43.

In cealalta semifinala, Ungaria a dispus de Iran cu 45-43.

Tricolorii au atins sferturile de finala la ultimele sapte editii ale Mondialelor, dar la ultimele doua nu au reusit sa prinda semifinalele.

Finala mica, pentru bronz, va avea loc de la ora 21.00 (ora Romaniei), iar meciul pentru titlul mondial se va desfasura de la 22.15.