Multiplul campion national la trial-bike Orban Barra Gabor din Sfantu Gheorghe a doborat, sambata, recordul mondial la saritura cu bicicleta pe o roata, in cadrul unei demonstratii organizate cu prilejul Zilelor orasului, informeaza Agerpres.

Pe o scena amplasata in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, in fata catorva sute de spectatori, a viceprimarului Tischler Ferenc, a unui notar public si a unui reprezentant al Federatiei Romane de Ciclism, in calitate de martori, Orban Barra Gabor a sarit de 561 de ori pe roata din spate a bicicletei, depasind recordul detinut de un italian, care a realizat anul trecut 495 de sarituri.

'Sunt foarte fericit. (...) La 450 de sarituri am simtit ca, gata, nu mai pot, dar atunci cineva din public a inceput sa strige si a mai venit o doza de adrenalina si am reusit sa fac recordul. Fara public nu stiu daca as fi putut. (...) Fizic trebuie sa ai forta la maximum, dupa 300 de sarituri te doare peste tot, maini, picioare, spate si trebuie sa rezisti. (...) Zilnic ma antrenez patru ore, din care 30 de minute alergare, sarituri cu coarda, exercitii pentru intarirea bratelor, dar cel mai mult conteaza antrenamentul cu bicicleta', a declarat Orban Barra Gabor.

In urma cu doi ani, sportivul covasnean a stabilit doua recorduri mondiale omologate de Guinness World Record, la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) si la saritura pe o roata (309 sarituri).

Recent, tanarul covasnean a participat la concursul 'Romanii au talent', iar juriul, impresionat de prestatia sa, l-a trimis direct in semifinala.

Purtatorul de cuvant al Zilelor Sfantu Gheorghe, Erdely Andras, a declarat ca momentul a fost filmat, iar inregistrarea urmeaza sa fie trimisa la responsabilii Guinness Book, care vor decide daca o valideaza si omologheaza oficial.