Fostul antrenor al echipei feminine de gimnastica a Romaniei, Octavian Bellu, a declarat ca se astepta ca gimnastele sa rateze calificarea la Jocurile Olimpice si spune ca regreta ca s-a implicat timp de 4 luni in pregatirea lotului, relateaza agentia Mediafax.

Octavian Bellu Foto: Hotnews

Octavian Bellu spune ca nu l-a surprins ratarea calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio. Tehnicianul alaturi de care Romania a cucerit 279 medalii a spus ca lotul pe care Romania l-a trimis la turneul preolimpic nu avea nicio sansa.

"Daca se doreste neaparat un tap ispasitor, ma ofer eu. Indiferent cum privesti situatia, tot Bellu si Bitang sunt vinovati. Rezultatul era previzibil. Aceste fetite care trebuia sa-si depaseasca limitele au mers accidentate, cu infiltratii, accidentari mai vechi, iar altele reveneau dupa pauze mai vechi. Catalina Ponor a ajutat cat a putut. Eu zic din 2000, de la Atlanta, ca lucrurile se vor stinge. Si la Atlanta am fost la limita. In 2012, la Londra, daca nu se intorceau Catalina si Sandra, lucrurile stateau la fel de prost", a spus Octavian Bellu.

Octavian Bellu este convins ca lucrurile ar putea sta si mai rau.

"Am semne de intrebare in ceea ce priveste fetele care ajung la lot. Eu am impresia ca nu-si doresc sa faca performanta, ca nu le place acest sport. Eu nu pot sa dau sfaturi. Acum sunt in afara fenomenului. Alaturi de Mariana Bitang, am vrut sa dau o mana de ajutor, dar nu am avut pe cine ajuta. Nu poti sa merg la infinit cu niste fetite care sunt la lot doar pentru ca au varsta. Scoala romaneasca de gimnastica exista, dar daca nu se va schimba ceva, o sa fie si mai rau. Sa speram ca am invatat ceva din aceasta experienta." a mai spus Octavian Bellu.

Antrenorul care are in palmares 39 de medalii olimpice spune ca nu ia in calcul revenirea in sala de antrenamente.

"Din 17 februarie sunt la pensie. Nu vom reveni la lot. Imi pare rau ca am revenit si acum, dar a fost o rugaminte din partea gimnastelor mai in varsta sa vin sa le ajut. Dar nu am avut pe cine pentru ca ele erau mai mult prin spitale. Cei de la Deva vor prelua conducerea si eu am incredere in ei." a incheiat Octavian Bellu.

Echipa feminina de gimnastica artistica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminica, dupa ce a terminat pe locul 7, din 8 participante, turneul preolimpic si este pentru prima oara din 1968 cand Romania nu va avea o echipa in concursul olimpic.