Scrimera romana Malina Calugareanu s-a calificat, sambata, la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, Brazilia, dupa ce a realizat un concurs excelent in turneul preolimpic individual de floreta de la Praga, informeaza Federatia Romana de Scrima, potrivit Mediafax.

Malina CalugareanuFoto: frscrima.ro

Malina Calugareanu (19 ani) a inregistrat cinci victorii si o infrangere in grupa preliminara. In optimi, ea a dispus cu 15-2 de irlandeza Victoria Duxbury, pentru ca in sferturi sa o invinga pe austriaca Olivia Wohlgemuth, scor 15-9.

Floretista Malina Calugareanu este componenta a echipei CSA Steaua, unde este pregatita de catre Ducu Petre si Florin Gheorghe.

Malina a acordat cateva declaratii pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Scrima. "A fost o zi incarcata, cu multe multe emotii. Inca nu realizez ce am facut! E un mare pas inainte. Azi am dat tot ce am putut si ma bucur ca am obtinut aceasta calificare extraordinara. Sunt fericita! Le multumesc din suflet tuturor celor care au fost alaturi de mine, antrenorilor, colegilor, familiei, tuturor! Calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este cel mai important rezultat al meu de pana acum!" a spus Malina Calugareanu.

Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima, a felicitat-o pe Malina pentru succesul obtinut: "Malina a facut un concurs foarte bun. Este un succes deosebit al scrimei romanesti si tin sa o felicit din suflet pe Malina Calugareanu pentru acest lucru. Dar, in aceeasi masura, ii felicit si pe antrenorii Ducu Petre si Florin Gheorghe pentru munca extraordinara depusa in ultimii ani. Sper ca Malina, alaturi de ceilalti scrimeri romani deja calificati, sa faca o figura frumoasa la Rio. Aceasta calificare arata faptul ca floreta romaneasca are viitor si ca suntem pe drumul cel bun in tentativa de a readuce aceasta arma la gloria de altadata. Sa nu uitam ca anul trecut Malina Calugareanu a castigat Cupa Mondiala de floreta juniori feminin individual!".

Turneul preolimpic individual de floreta de la Praga a oferit patru bilete pentru JO de la Rio, atribuite invingatoarelor din sferturi, Calugareanu, Irem Karamete, Delila Hatuel si Aikaterini-Maria Kontochristopoulou.

Romania are deja calificata la JO 2016 echipa feminina de spada (3 sportive plus o rezerva).