Sportiva romana Emilia Alina Vuc s-a calificat, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, disciplina lupte feminin, dupa ce a acces in finala categoriei 48 de kilograme din cadrul Turneului de calificare din Serbia, informeaza Mediafax citand informatii facute publice de CSA Steaua Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru medalia de aur, Alina va lupta cu Elitsa Atanasova din Bulgaria. Alina Vuc (23 ani) a avut un parcurs foarte bun la Zrenjanin (Serbia). In sferturi, a invins-o categoric pe Jaqueline Suskia Schellin din Germania cu 11-1, iar in semifinale a trecut de Nataliya Pulkovska din Ucraina cu 6-5.

Potrivit Federatiei Romane de Lupte, 12 sportivi reprezinta Romania la turneul de calificare de la Zrenjanin, Serbia, in perioada 15-17 aprilie: lupte libere - Andrei Dukov (cat. 57 kg), George Bucur (65 kg), Marius Atofani (74 kg), Vlad Caras (96 kg), Rares Chintoan (130 kg); greco-romane - Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Ilie Cojocari (74 kg), Attila Tamas (85 kg); lupte feminin - Alina Vuc (48 kg), Estera Dobre (58 kg) si Adina Popescu (69 kg).

Razvan Pircalabu, presedintele Federatiei Romane de Lupte, era foarte increzator, inainte de competitie, ca Alina Vuc se va califica: ''Noi ne dorim sa obtina biletele pentru Rio toti cei 12 care sunt in lotul pentru Serbia. Dar sper sa ne intoarcem cu 2-3 sportivi calificati la Jocurile Olimpice de acolo. Am mare incredere in Alina Vuc (48 kg), este o sportiva in forma si cred ca se va califica inca de la acest prim turneu. Apoi, Estera Dobre este si ea in forma si sper sa ne faca o bucurie la 58 de kilograme. Apoi este si Virgil Munteanu, la categoria 59, care are sanse la greco-romane. Iar la libere avem asteptari de la Andrei Dukov (57 kg) si Rares Chintoan (130 kg). Chintoan ar realiza o performanta pentru ca ar fi cea de-a patra participare la Jocurile Olimpice din cariera lui'', a afirmat oficialul FRL.