Municipiul Bacau a ratat organizarea unei prime mari competitii la care a candidat, Campionatele Europene de box pentru tineret, eveniment programat intre 17 si 23 mai.

''Comitetul Executiv al AIBA, a decis cu vot la limita 8 - 7, in cadrul intalnirii desfasurate in Turcia seara trecuta cu prilejul turneului preolimpic, ca respectiva competitie sa se desfasoare in Rusia si nu in Romania", a declarat miercuri, pentru Agerpres, Relu Auras, coordonatorul lotului de tineret al Romaniei.

''Sustinuti de primaria municipiului, ne-am depus candidatura, dupa ce Lituania isi declinase statutul de gazda. Am realizat toate prevederile organizatorice stipulate in caietul de sarcini remis de AIBA. Am si primit, de altfel, apreciere pentru ceea ce intreprinsesem. E dezamagitor ca am ratat aceasta sansa de a gazdui, la Bacau, o prima importanta competitie continentala. Avem, insa, multumirea ca nu s-a intamplat din cauza noastra, ca am concurat de la egal la egal cu o mare putere in domeniul sportului'', a precizat, la randul sau, pentru Agerpres, Radu Ababei, viceprimarul municipiului Bacau.

El s-a aratat, insa, increzator ca ''felul in care a fost conceput proiectul de organizare va conduce in viitor la acordarea statutului de organizator municipiului Bacau intr-o competitie internationala de prim rang".

Potrivit acestuia, ''ratarea gazduirii Europenelor de tineret va stimula organizarea foarte buna a Cupei Romaniei de box pentru tineret", eveniment ce se va desfasura din perioada 17-22 aprilie la Sala de atletism din Bacau.

"E o competitie importanta, deoarece va decide configuratia lotului national pentru Europene, unde vrem sa avem cel putin putin patru - cinci boxeri competitivi la podium inscrisi la cele zece categorii de greutate'', a spus Relu Auras, coordonatorul lotului de tineret al Romaniei.