Sandu Ion, presedintele Federatiei Romane de Atletism, spune ca sportiva in varsta de 25 de ani si-a recunoscut greseala si cel mai probabil o asteapta o suspendare drastica. seful FRA se declara contrariat de acest scandal si lasa de inteles ca exista dedesubturi care inca nu au iesit la iveala, informeaza Mediafax.

Mirela LavricFoto: AGERPRES

"Am avut o discutie cu Mirela si cu antrenoare ei. E o situatie greu de gestionat. Domnisoara a recunoscut ca a facut acest lucru, la prescriptia medicului Vasile Osean. A luat acest medicament ultima data in luna decembrie. Federatia Internationala de Atletism a facut controalele. A fost controloata ea, Razor iar Federatia Romana de Atletism a aflat abia pe 7 martie ca acest medicament se afla pe lista medicamentelor interzise. Nu se stie cat timp ramane in organism aceste medicament. Consider ca este o lipsa de comunicare intre medici si sportivi. Nu pot sa va spun ce risca, dar e clar ca risca o suspendare. Probabil cineva ascunde ceva, asta e tot ce pot sa spun. E ciudat. Tot ce putem sa facem e sa facem controale si sa declare pe propria raspundere ca nu au luat sau daca au luat, ce au luat. Alte arme sau parghii nu avem" - Sandu Ion, presedintele Federatiei Romane de Atletism, pentru ProSport.

Atleta Mirela Lavric, 25 de ani, una dintre cele mai bune sprintere din Romania, a fost depistata pozitiv cu Meldonium, in timpul Campionatului Mondial de sala de la Portland, din luna martie, competitie la care sportiva a cucerit medalia de bronz cu stafeta de 4 x 400 m.

Astfel, sunt sanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Razor, Adelina Pastor si Andrea Miklos sa-si mai pastreze medalia luata la competitia indoor din Statele Unite.

Maria Sharapova, suspendata temporar din circuitul profesionist WTA, a fost depistata pozitiv tot cu Meldonium.

Pe 7 martie 2016, Maria Sharapova a organizat o conferinta de presa la Los Angeles, acolo unde a precizat ca a picat un test antidoping efectuat pe durata Australian Open. La acel moment, se stia deja ca Meldonium a fost trecut pe lista substantelor interzise incepand cu 1 ianuarie 2016.