HCM Baia Mare a fost invinsa de echipa muntenegreana Buducnost Podgorica cu scorul de 29-24 (17-10), sambata, in Sala Polivalenta ''Lascar Pana'' din Baia Mare, in prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor la handbal feminin, informeazaAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Buducnost, detinatoarea trofeului, a facut un pas urias catre turneul Final Four de la Budapesta, in urma acestui succes, conturat pe finalul partidei.

Formatia oaspete, cu internationala romana Cristina Neagu in forma (8 goluri), a condus aproape tot meciul, diferenta maxima fiind de opt goluri. Oaspetele au avut pentru prima oara opt goluri in plus in min. 25, 6-14, iar la pauza avantajul era de sapte goluri, 10-17.

HCM a avut o revenire formidabila in repriza secunda, a recuperat gol cu gol si s-a apropiat la 24-25 (51), dar apoi nu a mai reusit sa mentina ritmul. Buducnost a mai marcat de patru ori pana la final, iar HCM nu a mai inscris, scorul final fiind de 29-24 pentru vizitatoare.

Echipa din Baia Mare nu a avut patru piese de baza in acest meci, Paula Ungureanu, Melinda Geiger, Adriana Nechita si Gabriella Szucs.

Mansa a doua a sferturilor de finala va avea loc pe 10 aprilie, la Podgorica.