Mai multe explozii au avut loc marti la Bruxelles, conform primelor date fiind vorba de cel putin 34 de morti, in urma unor acte teroriste. In urmatoarea perioada, in Belgia sunt programate mai multe evenimente sportive importante, printre care si amicalul de lux dintre Belgia si Portugalia. Ramane de vazut care va fi reactia autoritatilor, daca aceste competitii vor mai avea sau nu loc. Prima "victima": cursa Dwars door Vlaanderen (ciclism), de pe 23 martie (n.r. miercuri).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciclismul este un sport foarte iubit in Belgia, intrecerile adunand mii de oameni pe marginea drumului. Ar fi foarte greu pentru autoritati sa asigure siguranta celor care iau parte la evenimente. In aceste conditii, este de asteptat ca mai multe curse sa fie anulate.

Ce ar trebui sa se dispute in urmatoarea perioada

Cursa Dwars Door Vlaanderen (23 martie), competitie pregatitoare pentru Turul Flandrei, va fi mai mult ca sigur anulata.

Turul Flandrei (intre Bruges si Oudenaarde - 256 de kilometri) - cursa fanion a ciclismului belgian ar trebui sa se dispute pe 3 aprilie.

Alte curse cicliste: E3 Harelbeke (25 martie), Gent-Wevelgem (27 martie), De Panne (29 martie-1 aprilie), Scheldeprijs (6 aprilie), Sageata Valona (20 aprilie), Liège - Bastogne - Liège (24 aprilie) - conform gsp.ro.

Pe 29 martie, la Bruxelles este programat meciul amical de fotbal dintre Belgia si Portugalia. Meciul ar putea fi anulat, exact cum s-a intamplat in noiembrie 2015, atunci cand disputa Belgia vs Spania nu a mai avut loc, din cauza atentatelor teroriste de la Paris.

Federatia de Fotbal din Belgia a anuntat marti pe site-ul oficial: "Fotbalul nu este important astazi! Antrenamentul a fost suspendat! Toate gandurile noastre merg acum catre familiile victimelor".

De asemenea, in campionatul belgian (Jupiler League) ar trebui sa se joace urmatorul meci pe 1 aprilie: Gent vs Waregem. Apoi, pe 2 aprilie ar trebui sa se dueleze Oostende cu Club Brugge.

Mircea Rednic: "Nu mai plec in Belgia, raman la Dinamo"

In ultima perioada, in presa au mai aparut mai multe zvonuri conform carora Mircea Rednic va pleca de la Dinamo la finalul acestui sezon, tehnicianul urmand sa se intoarca in Belgia, la Standard Liege. "Raman la Dinamo, nu mai plec in Belgia", a precizat Mircea Rednic, la Antena3, dupa atentatele din Bruxelles.

Bruxelles, sub atac terorist coordonat: explozii multiple la aeroportul Zaventem si la doua statii de metrou din centrul capitalei / Deflagratiile au ucis cel putin 21 de persoane, mai multe zeci sunt raniti

Mai multe explozii la metroul din Bruxelles, la statiile Maelbeek si Schuman, aproape de institutiile europene

GALERIE FOTO & VIDEO Imagini dramatice din Bruxelles dupa ce aeroportul si metroul au fost zguduite de mai multe explozii