Clubul HC Zalau si Federatia Romana de Handbal au fost amendate in cazul scandarilor rasiste la adresa handbalistei franceze de culoare Allison Pineau (HCM Baia Mare), a declarat miercuri, pentru Agerpres, Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

''Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a constatat miercuri discriminarea si a dat urmatoarele sanctiuni: HC Zalau 5.000 lei (amenda, n. red.), Federatia Romana de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei si cei doi arbitri cate 2.000 lei'', a afirmat Cristian Jura.

Suporterii echipei HC Zalau au avut manifestari rasiste fata de Pineau (HCM Baia Mare), fosta jucatoare la Oltchim (2012-2013), dubla vicecampioana mondiala cu nationala Frantei (2009, 2011) si cea mai buna handbalista a lumii in 2009, in meciul cu vicecampioana nationala HCM Baia Mare, castigat de echipa oaspete cu scorul de 36-26.

Comisia de Disciplina a FRH a decis in sedinta sa din 15 februarie sa amendeze clubul HC Zalau cu 2.000 lei si l-a sanctionat sa dispute trei jocuri oficiale pe teren propriu fara spectatori.

Ulterior, Comisia de Apel a FRH a admis apelul formulat de HC Zalau si a desfiintat hotararea Comisiei Centrale de Disciplina, motivand ca ''din analiza actelor puse la dispozitie de catre cele doua cluburi, inregistrarii video avute la dispozitie, nu rezulta cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazda care sa poata fi calificata cu tenta rasista la adresa celor doua sportive, Pineau Allison Marie si Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila''.