Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a declarat, joi, ca Romania se confrunta cu un numar mic de sportivi calificati, dar a precizat ca federatiile si-au asumat castigarea a opt medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit Agerpres.

'Degeaba ma gandesc eu la medalii, mai mult trebuie sa se gandeasca federatiile care isi asuma un rezultat atunci cand solicita finantare din partea ministerului.

Pentru ca finantarea se da pe contracte si obiective. Ca estimare, din ce si-au asumat federatiile, sunt in jur de opt medalii la Rio. Mult a fost, putin a ramas, acum asteptam si rezultatele sa apara. Jocurile Olimpice bat la usa, iar noi ne confruntam cu un numar atat de mic de sportivi calificati incat mie nu imi vine sa cred. Mai ales ca imi aduc aminte de editiile la care am participat eu cand eram prea multi.

Dar toti cei calificati, precum si cei care inca mai au sanse sa obtina calificarea, au tot sprjinul meu', a spus Lipa. Ministrul spera ca la canotaj, echipajul feminin de 8+1 al Romaniei sa obtina nu numai calificarea, ci o medalie la JO de la Rio. 'Vreau sa cred ca Londra 2012 a fost un accident. Fetele au mai crescut in patru ani si eu cred in sansa lor. Nu numai in calificare, ci chiar intr-o medalie la Rio.

Sunt in stare sa se lupte pentru un loc pe podium la Rio', a spus Lipa, care a castigat cu echipajul de 8+1 al Romaniei trei medalii de aur la JO din 1996, 2000 si 2004. Elisabeta Lipa a fost prezenta, joi seara, la Balul Junior Sport, eveniment in cadrul caruia au fost premiati tineri campioni de la mai multe discipline sportive.