Secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Ioan Dobrescu, a declarat, duminica, pentruAgerpres, ca medaliile castigate de delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer nu sunt deloc intamplatoare.

Eduard Casaneanu, medalie de aur la Jocurile pentru tineret de la LillehamerFoto: COSR

''Comitetul Olimpic si Sportiv Roman investeste de zece ani in sporturile de iarna, astfel ca medaliile obtinute la Lillehammer la Jocurile Olimpice de Tineret nu sunt deloc intamplatoare. Mult neaveniti nu inteleg valoarea acestor medalii, dar ele trebuie privite prin prisma conditiilor de pregatire din Romania si prin prisma bugetelor alocate acestor sporturi. COSR a investit de zece ani in sporturile de iarna si se pare ca alegerea a fost una corecta'', a declarat Dobrescu.

Sportivii romani au incheiat participarea la competitia de la Lillehammer cu urmatorul bilant: o medalie de aur cucerita de Eduard Casaneanu la hochei pe gheata in proba de indemanare, o medalie de bronz adjudecata de Mihaela Hogas la patinaj viteza - sprint pe echipe internationale mixte, doua clasari pe locul 4, prin Flavius Ion Craciun si Vasile Marian Gitlan la sanie dublu masculin, si Mihai Cristian Tentea, in proba masculina de monobob, un loc sase, la sanie stafeta mixta, prin Theodor Andrei Aurelian Turea, Flavius Ion Craciun, Mihaela Carmen Manolescu si Vasile Marian Gitlan, etc.