Cluj Napoca va organiza, dupa evenimentele din tenis, baschet si handbal, Campionatul European de Snooker, in luna octombrie, competitie la care participa, nu doar din Europa, ci din intreaga lume, transmite Mediafax.

snookerFoto: USER UPLOADED

Adrian Thiess, omul care a organizat meciurile lui Ronnie O'Sullivan la Bucuresti, anul trecut, a dezvaluit ca metropola ardeleana va gazdui CE de snooker.

La competitia din perioada 3-9 octombrie vor participa 128 de jucatori din 89 de tari, din toata lumea, chiar daca titulatura campionatului este de "european", transmite Mediafax.

Printre ei, Ronnie O'Sullivan, care si-a confirmat deja prezenta. 18 televiziuni vor transmite competitia, care va fi urmarita de peste 100 de milioane de telespectatori.

"Am pus pe hartie deja. Am luat sala, am vorbit si cu Emil Boc, e stabilit. La Bucuresti nu avem o locatie potrivita. Sala Polivalenta e perfecta", a spus Thiess.

In martie, meciul Romania-Norvegia, la handbal feminin, se va desfasura tot in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

In aprilie, echipa de Fed Cup a Romaniei va reveni si ea in capitala Transilvaniei, pentru duelul cu Germania, pentru mentinerea in Grupa Mondiala.

Astazi, Romania intalneste Turcia, la baschet feminin, tot la Cluj, in preliminariile EuroBasket. In fine, pe 23 martie, tot la Cluj-Napoca se va disputa si meciul amical de fotbal Romania-Lituania, pe Cluj Arena, singura arena "Elite" din tara care detine aviz ISU in acest moment.

Evenimentele sportive gazduite de Cluj-Napoca in acest an:

Romania - Turcia, baschet feminin, 20 februarie

Romania - Norvegia, handbal feminin, 9 martie

Romania - Lituania, fotbal masculin, 23 martie

Romania - Germania, tenis feminin, 16-17 aprilie

Campionatul European de Snooker, 3-9 octombrie