Patru canotoare britanice au fost salvate dupa ce barca in care se aflau s-a rasturnat in mijlocul Oceanului Atlantic si si-au pierdut vaslele, ramanand in apele reci timp de peste 16 ore, informeaza The Guardian.

Gemma Chalk, Clare Lanyon, Jane McIntosh si Olivia WilsonFoto: oceanusrowing.co.uk

Echipajul a trimis un semnal de alarma sambata, la ora 9:08, cand se aflau la 400 de mile nautice distanta de Capul Verde (coasta africana), a anuntat Agentia Maritima si pentru Paza de Coasta.

Gemma Chalk, Clare Lanyon, Jane McIntosh si Olivia Wilson au fost nevoite sa abandoneze tentativa caritabila de a bate recordul actual de viteza pentru canotaj pe o distanta de 4.800 km, peste Oceanul Atlantic, intre Gran Canaria si Barbados.

Ambarcatiunea in care se aflau, Fire Ant, s-a rasturnat de mai multe ori, astfel incat canotoarele au pierdut atat vaslele cat si sistemul re pozitionare globale, ramanand fara nicio posibilitatea de a naviga sau de a manevra.

Paza de coasta britanica a reusit sa le contacteze cu ajutorul unui telefon prin satelit si le-a cerut sa activeze un semnal de urgenta, trimitand apoi navelor din zona un apel de misiune SOS.

Cele 4 canotoare au fost recuperate de pe apa duminica la ora 1:25 de o nava cargo care se deplasa catre Canada.