Campionul paralimpic Eduard Novak va continua sa pedaleze in Turul ciclist al Valenciei, dupa ce arbitrul care l-a descalificat vineri a recunoscut ca a gresit cand a luat aceasta decizie, potrivit Agerpres.

Eduard Novak a declarat pentru AGERPRES ca a depus contestatie oficiala impotriva deciziei arbitrului, iar acesta si-a recunoscut greseala, afirmand ca a crezut ca ciclistul roman ar fi parcurs o anumita distanta in masina de asistenta si nu ca a fost insotit de aceasta.

Drept urmare, Eduard Novak va continua sa pedaleze sambata in Turul Valenciei, alaturi de Tusnad Cycling Team.

ORA 21.07 Ciclism: Este o discriminare enorma, afirma Eduard Novak dupa descalificarea din Turul Valenciei

Campionul paralimpic Eduard Novak, care concura cu Tusnad Cycling Team in Turul Valenciei, a fost descalificat de unul dintre arbitri si acuza faptul ca a fost discriminat si ca nu a existat niciun motiv sa fie scos din cursa.

''Azi am avut cea mai neagra si dezgustatoare zi din viata mea de ciclist. Sunt complet deziluzionat de faptul ca am fost efectiv oprit din cursa in ultimii 40 km, de catre un arbitru din juriul 1 fara niciun motiv. Este o discriminare enorma sa traiesti asa ceva in 2016, in Spania. Nu imi vine sa cred ca atat de mult deranjeaza faptul ca un sportiv cu proteza la picior poate concura cu profesionisti care au bugete de milioane de euro!'', a afirmat Eduard Novak, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Singurul campion paralimpic din istoria Romaniei a povestit ca, la un moment dat, a avut o problema tehnica si a fost insotit de masina de asistenta a echipei pana cand a ajuns din nou plutonul, moment in care unul dintre arbitri l-a scos din cursa, lucru pe care il considera inexplicabil, mai ales ca spune ca nu a incalcat regulamentul.

''Pe primul deal m-am rupt de pluton si am urcat de unul singur si am coborat de unul singur. Am ajuns caravana de masini si am reintrat in pluton. Dupa aceea am avut o problema tehnica si masina noastra de asistenta m-a adus pana la coada caravanei, reintrand apoi in pluton. Inexplicabil, a venit arbitrul Jorge Gual Martinez si m-a oprit. Nu exista niciun motiv de descalificare, nu am atins masina nici macar cu un deget. Este o discriminare de o mare rusine!! Daca era de buna credinta, ma lasa sa termin cursa si aveam astfel sansa sa contestam decizia. Insa el a vrut sa nu pot continua sub nicio forma!'', se mai arata in postarea mentionata.

Eduard Novak a precizat ca il va da in judecata pe arbitrul in cauza si va lupta pana i se va face dreptate.

''Voi vorbi cu avocata mea sa il dau in judecata si vom trimite adresa oficiala de la Federatia Romana de Ciclism pentru Federatia spaniola si Asociatia arbitrilor din Spania. Este mare scandal aici, (...) toti ciclistii sunt revoltati de decizia arbitrului! Vom lupta pentru a ni se face dreptate!'', a conchis Eduard Novak.

Tusnad Cycling Team mai are sapte rutieri in cursa, spaniolul Martin Lestido fiind cel mai bine clasat dupa trei etape, pe locul 78.