Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, luni, ca i se pare corecta atitudinea gimnastului Marian Dragulescu cu privire la premierea echipei nationale de handbal feminin. Dragulescu a spus ca va protesta in fata Guvernului (pentru ca si ceilalti sportivi sa primeasca mai multi bani pentru rezultatele lor), acesta fiind sustinut si de alti castigatori de medalii in 2015, cum ar fi Corina Caprioriu, Andreea Chitu, Larisa Iordache, Tiberiu Dolniceanu si Ana Maria Branza, sustine Mediafax.

Marian DragulescuFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

"Mi-a placut pozitia lui (a lui Marian Dragulescu – n.r.), mi se pare ca este o atitudine corecta si nu vad de ce nu ar fi corecta atitudinea, daca vorbim de Marian Dragulescu, gimnast cu 10 medalii mondiale. Sigur ca este un rezultat foarte bun al fetelor de la handbal, nimeni nu spune nu, dar cred ca trebuie pastrata o anumita corectitudine", a declarat Adrian Stoica pentru Mediafax.

In privinta unui protest al sportivilor in fata Guvernului, anuntat de Marian Dragulescu pe Facebook, seful FRG a precizat ca nu cunoaste detalii si nu comenteza.

Guvernul Ciolos a premiat, saptamana trecuta, jucatoarele nationalei de handbal cu cate 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerita la Campionatul Mondial din Danemarca, fata de 14.800 de lei cat prevede legea pentru o medalie de bronz mondiala, suma putand fi dublata, tot conform normelor legale in vigoare. Premiul acordat fiecarei handbaliste a fost suplimentat insa printr-o decizie a Executivului.

Masura luata de Guvern a fost "amendata" de mai multi sportivi din ramuri individuale, care au cucerit medalii mondiale in 2015 si care au fost premiati cu sume mai mici.

Astfel, intr-o campanie declansata zilele trecute pe Facebook de Corina Dragulescu, sotia gimnastului

Marian Dragulescu, se cer drepturi egale la premieri pentru sportivii medaliati mondial in 2015, dar si sprijinul echipei nationale de handbal feminin in acest demers.

"In semn de solidaritate cerem suportul si echipei feminine de handbal care a castigat bronzul in Danemarca! Bravo tuturor!", se arata intr-un mesaj postat, duminica, pe pagina Corinei Dragulescu.

Sportivii care au cucerit medalii mondiale in 2015 si s-au alaturat demersului lui Marian Dragulescu sunt Corina Caprioriu si Andreea Chitu (judo, medalii de argint), Larisa Iordache (gimnastica, bronz), Tiberiu Dolniceanu (scrima, bronz) si componentele echipei feminine de spada - Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu (argint).

Potrivit normativelor legale in vigoare, medaliile obtinute la Campionate Mondiale sunt recompensate cu 27.800 lei (medalie de aur), 18.500 lei (argint) si 14.800 (bronz), cu mentiunea ca premiile pot fi dublate, tot conform legislatiei.