Leonard Doroftei, presedintele Federatiei Romane de Box, a anuntat vineri, pe site-ul forului, ca demisioneaza din functie pentru ca nu mai doreste "cearta si polemici", considerand ca linistea va ajuta acest sport sa depaseasca problemele cu care se confrunta, informeaza Mediafax.

Leonard Doroftei (foto arhivă)Foto: AGERPRES

"Am petrecut la conducerea Federatiei Romane de Box trei ani lungi, cu bune si rele. Au fost destule greutati, dar am trait si multe momente placute, cand sportivii nostri au revenit la marile competitii internationale, ba mai mult, s-au intors de acolo cu rezultate deosebite. A venit momentul sa pun punct, din punctul meu de vedere. Demisionez. Nu mai doresc cearta si polemici. Federatia Romana de Box are nevoie si de liniste, sau mai ales de asta, pentru a depasi mai usor problemele cu care se confrunta acum. Am constiinta impacata ca am incercat totul pentru a iesi din acest impas, impreuna cu colegii mei din Biroul Federal. Din pacate ne-am miscat greu si sunt constient ca boxul trebuie sa mearga inainte. Pun binele boxului inaintea mea, asa ca demisionez acum. Cine stie, poate peste ani voi reveni la conducerea Federatiei, mult mai pregatit si cu mai multe solutii care sa ajute boxul romanesc sa revina acolo unde ii este locul: in elita. Va multumesc pentru sansa pe care am avut-o de a va cunoaste si a fi mai aproape de oamenii din boxul nostru. Sunt Leonard Doroftei si voi ramane tot timpul alaturi de voi", a declarat fostul pugilist.

La mijlocul lunii octombrie, 67 de membri ai Federatiei Romane de Box au semnat o petitie prin care solicita demiterea presedintelui Leonard Doroftei, in cadrul Adunarii Generale care ar urma sa aiba loc in jurul datei de 15 noiembrie.

Federatia Romana de Box se confrunta cu probleme financiare, având conturile blocate, dar si finantarile din partea Ministerului Tineretului si Sportului, din cauza datoriilor acumulate în ultimi ani.

Leonard Doroftei se afla la conducerea FR de Box din 23 noiembrie 2012 si anul trecut a avut intentia de a demisiona din functie, gest la care a renuntat ulterior.