Federatia Romana de Triatlon a lansat in octombrie in principalele orase din tara, programul national de selectie si pregatire a tinerilor sportivi cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani, "Start Campioni la Triatlon". In Bucuresti, Tulcea, Targu Mures, Constanta, Cluj Napoca, Braila, Timisoara, Oradea, Sfantul Gheorghe si Miercurea Ciuc, cateva sute copii s-au prezentat deja la selectii.

Start campioni la triatlonFoto: Federatia Romana de Triatlon
  • Programul Federatiei Romane de Triatlon continua in urmatoarea perioada

"Ma bucur ca proiectul nostru prinde "viata"! Federatia Romana de Triatlon este de parere ca prin "Start Campioni la Triatlon" va fi inceputul corect al dezvoltarii acestui sport in Romania. Si mai credem ca este o buna optiune de educatie prin sport atat pentru copii, cat si pentru parinti. Triatlonul este un sport care reuneste trei discipline - inot, ciclism si alergare - o competitie de anduranta care te pune permanent intr-o lupta acerba cu tine insuti, dar in acelasi timp iti formeaza si obisnuinta de a lucra in echipa. Lansam pentru totii copiii o provocare: aceea de a se inscrie la selectiile programului Start Campioni la Triatlon", declara Adrian Nanulescu, presedintele Federatiei Romane de Triatlon.

Programul "Start Campioni la Triatlon" este gratuit, iar finantatorii lui sunt Ministerul Tineretului si Sportului, prin proiectul Pierre de Coubertin, si La Fantana.

Prin "Start Campioni la Triarlon", Federatia Romana de Triatlon isi propune sa-si extinda baza de selectie pentru loturile nationale de juniori si cadeti pentru obtinerea performantei sportive.

"Start Campioni la Triatlon" va include in principal asigurarea bazei de antrenamente pentru performanta si evolutie sportiva si participarea la evenimente din calendarul competitional national si international. Selectiile programului vor continua in urmatoarea perioada de timp.

Mai multe informatii despre cluburile locale gasiti pe site-ul federatiei http://frtri.ro/selectii/, sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/Start.Campioni.la.Triatlon.

Programul "Star Campioni la Triatlon" este finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, prin programul Pierre de Coubertin, cu sprijinul sponsorului principal La Fantana, cel mai important furnizor de servicii de aprovizionare cu apa de izvor, apa imbuteliata si cafea pentru companii si un distribuitor major pentru Horeca de produse si echipamente pentru cafea.

Partener de comunicare: Free Communication.