Gimnasta Catalina Ponor a notat, duminica, pe pagina sa de Facebook, ca pleaca la Viena pentru o interventie la tendon, insa a mentionat ca va "trage cu toata puterea" pentru a participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Rio.

Catalina Ponor Foto: AGERPRES

"Azi plec la Viena, pentru o interventie la tendon, dar in niciun caz nu am ajuns de urgenta la spital. Va asigur ca am scapare si, mai mult decat atat, ca voi trage cu toata puterea sa fiu pentru voi la Olimpiada de la Rio! Operatia presupune, de fapt, curatarea tendonului, pentru a nu mai intampina probleme cu el de acum inainte. Pentru un sportiv este o operatie usoara si nu ma va da peste cap. Va urma o perioada de refacere, dupa care voi fi apta pentru antrenamente. Drumul meu spre Rio nu se opreste aici. M-am intors in gimnastica avand un scop in minte si am sa-l duc pana la capat", a notat sportiva, potrivit Mediafax.

Ca urmare a problemei pe care o are la tendon, Catalina Ponor nu face parte din echipa Romaniei pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow, care vor incepe in 23 octombrie, multipla campioana, accidentata luna trecuta, fiind inlocuita cu Andreea Munteanu. Potrivit anuntului de marti al forului international de profil, Catalina Ponor a fost inlocuita in echipa Romaniei cu Andreea Munteanu, care va fi rezerva, celelalte componente ale lotului fiind Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolisan si Silvia Zarzu.

Catalina Ponor, care a decis sa se retraga din marea performanta in urma cu trei ani, iar in 2015 a anuntat ca-si doreste revenirea in gimnastica, a concurat, luna trecuta, in cadrul bilateralului amical Romania-Franta, castigat de echipa tarii noastre. Ponor a primit atunci urmatoarele note: 14,900 la barna, 14,850 la sarituri si 13,950 la sol.

Ulterior, Catalina Ponor s-a accidentat si nu a participat la Campionatele Nationale de la Bucuresti, insa ea a fost nominalizata in echipa pentru CM de la Glasgow, sperandu-se intr-o revenire a starii sale de sanatate.

"Nu e refacuta dupa accidentarea acea usoara, speram ca-si revine, dar nu merita fortata. A suferit un fel de intindere la tendonul unui picior, undeva in zona insertiei musculare, nu vreau sa intru in detalii medicale, pentru ca nu ma pricep. Era un ajutor mare pentru echipa Romaniei participarea Catalinei la Mondiale, dar e important sa fie refacuta suta la suta si sa ne ajute in competitiile importante de anul viitor", a declarat, marti, presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, pentru Mediafax.

Catalina Ponor (27 de ani) este tripla campioana olimpica la JO din 2004 si dubla medaliata la editia din 2012.