Alergatoarea Adriana Istrate a reusit performanta de a termina sapte maratoane si sapte ultramaratoane pe toate cele sapte continente in mai putin de zece luni, stabilind astfel un record mondial si depasind performanta pakistanezului Ziyad Tariq Rahim, scrie Mediafax.

Adriana IstrateFoto: Facebook/ Adriana Istrate

Ultima cursa pe care a termint-o Istrate a fost Ultramaratonul montan din Vietnam, de 70 de kilometri, distanta pe care a parcurs-o in 18 ore.

"Am reusit! Maraton + Ultramaraton pe toate cele 7 continente, in zece luni, fata de 777 zile ale proiectului initial! Cursa cu numarul 14 si ultima din proiectul 777 este acum finalizata! Vietnam Mountain Marathon, 70 km din care am alergat vreo 10 km, doar, am inceput la 04.00 si am terminat la 22.00, 18 ore de chin din care 14 ore cu picioarele in namoale. Traseul ne-a dus prin jungla, rauri, orezarii, sate uitate de lume si paduri de bambus, am incercat cu greu sa raman in picioare pe terenul alunecos (dar mi-au iesit cateva numere interesante de gimnastica), sa ma feresc de lipitori, sa nu-mi rup picioarele printre stanci si sa ma incadrez in cele 4 termene limita intermediare. Cea mai grea cursa din Vietnam, isi spune si asa sa-i ramaie numele!", a scris Adriana Istrate pe pagina sa de Facebook.

Cursele la care a participat Adriana Istrate in cele 10 luni:

  • Antarctica: Antarctic Ice Marathon 100 km, King George Island Penguin Marathon
  • America de Sud: Chile Punta Arenas Southern Marathon, Chile Punta Arenas Ultra 50 km
  • Africa: Sahara Desert Marathon, Cape Town Two Oceans Ultra 56 km
  • Europa: Eco Trail de Paris 50 km, Maraton International Chisinau
  • Australia: Christchurch Marathon, Australia Ultra 50 km
  • America de Nord: SUA Pollock Pines Run The Sly 50 km, SUA Los Angeles Rocking Summer Marathon
  • Asia: Singapore Marathon, Vietnam Mountain Marathon 70 km

In varsta de 33 de ani, Adriana Istrate a inceput sa alerge in 2013, fiind inspirata de un alt roman care a doborat acelasi record in 2012, Andrei Rosu.