Lausanne va organiza Jocurile Olimpice de iarna ale Tineretului din 2020, a anuntat vineri Congresul Comitetului Olimpic International de la Kuala Lumpur. Reprezentantii CIO au ales Lausanee in defavoarea Brasovului, sustinut de presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Alin Petrache, acestea fiind cele doua candidate care au ajuns in finala.

Jocurile OlimpiceFoto: AGERPRES

CIO a decis totodata ca Beijingul va organiza Jocurile Olimpice de iarna 2022.

In prezentarea sa, Alin Petrache a subliniat ca Brasovul a gazduit cu succes editia de iarna din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarna sunt foarte populare in zona. Un clip video legat de Brasov a fost difuzat, prezentand bazele si facilitatile din zona, precum si unitatile de cazare.

Candidatura orasului elvetian Lausanne a fost sustinuta de Patrick Baumann, membru CIO si secretar general al Federatiei Internationale de Baschet (FIBA), care a spus ca localitatea are avantaj domeniul sportului si al educatiei.

''In inima Europei este o tara perfecta, unde totul merge ca un ceas'', s-a aratat in clipul de prezentare, subliniind ''precizia si organizarea'' elvetiana de care se bucura candidatura orasului Lausanne.

Prima editie a Jocurilor Olimpice de iarna ale Tineretului a avut loc in 2012 la Innsbruck, iar a doua editie este prevazuta sa se desfasoare anul viitor, la Lillehammer (Norvegia). Innsbruck a gazdui Olimpiada de iarna in 1964 si 1976, iar Lillehammer pe cea din 1994.