Trei dintre cele mai bune echipe de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) din America de Nord au confirmat participarea in PGL Season 1, turneu international cu premii totale de 110.000 USD, ce va avea finala la Bucuresti, in 2-4 octombrie 2015, anunta organizatorii competitiei. Truneul va include si doua grupe europene unde au fost invitate cele mai bune echipe ale momentului.

Jucatori de eSportsFoto: DreamHack

"Luminosity Gaming, Team Liquid si Counter Logic Gaming (CLG) sunt echipele nord-americane invitate care, alaturi de o a patra echipa, stabilita in urma partidelor de calificare, isi vor disputa suprematia in grupa nord-americana (NA) intre 8-11 septembrie, cand sunt programate meciurile acestei grupe", anunta PGL, brandul esports al Computergames.ro intr-un comunicat remis HotNews.ro

"Turneul PGL Season 1 include si doua grupe europene unde au fost deja invitate cele mai bune echipe ale momentului: Team SoloMid (campionii sezonului trecut), Fnatic, Ninjas in Pyjamas, Team EnVyUs, Natus Vincere, Virtus.pro. Lista va fi completata cu alte doua echipe, care-si vor castiga locurile in urma calificarilor online", mai informeaza organizatorii.

Potrivit acestora, printre formatiile europene cu sanse la aceste locuri se numara Gamers2, Mousesports, Team Dignitas si HellRaisers, care au intrat direct in semifinalele turneelor de calificari pentru Europa, gratie invitatiilor primite. Acestea isi vor masura fortele cu cele patru echipe ajunse in semifinale dupa cele doua runde preliminare de calificari.

Calificarile se vor disputa online, iar in etapele finale PGL Season 1 vor ajunge trei echipe europene si una din grupa nord-americana.

Programul competitiei

In 29 iulie s-a dat starul inregistrarilor pentru calificari, echipele putand sa se inscrie pe unul din linkurile de mai jos:

- NA Qualifier - https://goo.gl/CEW5v5

- EU Qualifier #1 - http://goo.gl/x3fyB2

- EU Qualifier #2 - http://goo.gl/OaZIuS

Fiecare link permite inscrierea a 128 de echipe. Perioada de inscrieri se va termina cand toate locurile vor fi alocate sau, dupa caz, cu o zi inainte de inceperea etapei de calificari corespunzatoare.

Calificari America de Nord

3-4 August - Runde eliminatorii

7 August

2.00 AM (ora Romaniei) - Sferturi #1

5.00 AM (ora Romaniei) - Sferturi #2

8 August

2.00 AM (ora Romaniei) - Sferturi #3

5.00 AM (ora Romaniei) - Sferturi #4

9 August

2.00 AM (ora Romaniei) - Semifinala #1

5.00 AM (ora Romaniei) - Semifinala #2

10 August

5.00 AM (ora Romaniei) - Finala calificarilor americane

Incepand cu sferturile de finala, turneul de calificare pentru echipele americane va putea fi urmarit pe http://www.twitch.tv/pgl

Calificari Europa

Calificari EU #1

7-9 august - Runde eliminatorii

11 August

19.00 (ora Romaniei) - Semifinala #1 (echipa invitata vs echipa calificata)

22.00 (ora Romaniei) - Semifinala #2 (echipa invitata vs echipa calificata)

12 August

19.00 (ora Romaniei) - Finala primelor calificari europene.

Calificari EU #12

9-11 august - Runde eliminatorii

13 August

19.00 (ora Romaniei) - Semifinala #1 (echipa invitata vs echipa calificata)

22.00 (ora Romaniei) - Semifinala #2 (echipa invitata vs echipa calificata)

14 August

19.00 (ora Romaniei) - Finala ultimelor calificari europene.

Incepand cu etapa semifinalelor, calificarile europene vor putea fi urmarite pe lwww.twitch.tv/pgl

Partenerii PGL Season 1 sunt: HyperX, Vulcun, CS:GO Fast si Twitch.

Mai multe informatii despre echipele invitate, comentatori si program vor fi anuntate pe website-ul oficial, Twitter si Facebook. Canalul oficial de streaming, unde se vor putea viziona meciurile competitiei este twitch.tv/pgl.