23 dintre cei mai reprezentativi atleti din Jamaica, Cuba, Panama si Trinidad Tobago vor fi recompensati cu dreptul de a se afla in Hall of Fame-ul sportului mondial, informeaza Federatia Internationala de Atletism.

Printre cei mentionati se afla 20 de fosti medaliati mondial si olimpic, nume mari ale altetismului mondial. Aici, printre altii, ii putem regasi pe sprinterul panamez Lloyd LaBeach, pe cubanezul Javier Sotomayor, inca detinatorul recordului mondial la saritura in inaltime, sau pe sprintera Pauline Davis-Thompson, care actualmente este membru in cadrul IAAF, fiind aleasa la Congresul de la Osaka, din august 2007.

Initiativa legata de recompensarea sportivilor cu introducerea acestora in Hall of Fame a inceput in anul 2003, cu doua ceremonii separate care au avut loc in Jamaica si Cuba. Au urmat inca doua manifestari la Kingston si Havana, in noiembrie 2005, si o ultima in ianuarie 2006, atunci cand a fost premiat Hasely Crawford, campionul olimpic de la 100 de metri din anul 1976.