Nationala de handbal masculin tineret a Romaniei s-a calificat in optimile Campionatului Mondial din Brazilia, in urma victoriei cu Angola, dar si a rezultatelor inregistrate sambata noapte in grupa B, informeaza Mediafax.

Minge de handbalFoto: frh.ro

Echipa Romaniei, antrenata de Ovidiu Mihaila si Daniel Apostu, a invins, sambata seara, reprezentativa Angolei, cu scorul de 39-29 (20-14), acumuland astfel 6 puncte in grupa B.

Sambata noapte s-au mai jucat partidele Serbia-Spania 21-28 si Portugalia-Qatar 20-26, in urma carora Spania este liderul clasamentului, cu 6 puncte, urmata de Romania si Qatar, tot cu 6, respectiv Serbia si Portugalia, cu 3, iar Angola cu 0 puncte.

Duminica noaptea, tricolorii mici vor juca in compania Spaniei, pentru primul loc in grupa, insa rezultatul nu mai poate afecta calificarea ambelor echipe in optimile de finala, precum si a Qatarului.

De asemenea, celelalte partide din grupa, intre Portugalia-Angola si Serbia-Qatar, vor stabili cea de-a patra echipa calificata in optimile de finala.

Anterior, Romania a remizat cu Portugalia, scor 26-26 (11-15) si cu Serbia, scor 21-21 (13-9) si a invins Qatar, cu 32-31 (16-16), astfel ca dupa patru partide in grupa B, tricolorii au 6 puncte.

In celelalte grupe au fost repartizate formatiile: grupa A - Tunisia, Paraguay, Belarus, Olanda, Suedia, Rusia; C - Chile, Algeria, Coreea de Sud, Argentina, Danemarca, Franta si D - Norvegia, Japonia, Uruguay, Egipt, Germania, Brazilia.

Nationala de handbal masculin tineret a Romaniei s-a calificat la CM in luna ianuarie, la 10 ani de la ultima performanta similara. Tricolorii mici au incheiat grupa preliminara 6 pe prima pozitie, dupa victorii cu Bulgaria si Slovenia, respectiv remiza cu Croatia.

La ultima participare in competitie, in 2005, Romania s-a clasat pe locul 6.