Sibiu Sands revine pentru a treia oară, consecutiv, în Piaţa Mică, în perioada 21-26 iulie. Competiţia este acreditată de către Federația Română de Volei şi este inclusă în calendarul competițional național.

Sibiu Sands©Silvana ArmatFoto:

Aproximativ 48 de echipe sunt așteptate să se înscrie la cea de-a treia ediţie a Sibiu Sands, ce va avea loc, în perioada 21-26 iulie, în Piaţa Mică din Sibiu, pe un teren amenajat de la zero. Turneul devine, de anul acesta, internațional, fiind așteptate echipe și din afara granițelor țării noastre. Și-au anunțat prezența la Sibiu echipe din Bulgaria, Moldova și Ungaria. Înscrierile au început pe 1 iunie și se vor încheia în 16 iulie. La fel ca și anul trecut, competiția este deschisă atât sportivilor care practică voleiul în timpul liber, prin categoria Mixt Amatori, cât și celor profesioniști, care se pot înscrie la categoriile Open Feminin sau Open Masculin.

Sibiu Sands, primul turneu de beach volleyball organizat vreodată pe un teren amenajat de la zero, într-o zonă istorică, în România, este acreditat de către Federația Română de Volei, pentru a doua oară consecutiv, şi a fost inclus în calendarul competițional național de volei pe plajă.

Concursul va avea loc pe un teren amenajat de la zero în Piața Mică, pentru care vor fi folosiţi aproximativ 230 metri cubi de nisip. Amenajarea terenului conform specificațiilor Federației Internaționale de Volei şi standardelor olimpice va dura trei zile. Spectatorii vor avea la dispoziție o tribună de 400 de locuri. Ediția de anul trecut a adus o premieră pe plan național, când s-au desfășurat primele meciuri oficiale de beach volleyball pe nocturnă,experiență care se va repeta și în acest an.

La ediția din 2014 au participat 33 de echipe profesioniste și de amatori de volei pe nisip – un număr dublu față de ediția anterioară - din Sibiu, Oradea, Cluj, Timișoara, Constanța, București și Arad. La categoria Open Feminin, cea care a desemnat și campioanele naționale de volei pe plajă, au participat și jucătoare de la lotul național.

Sibiu Sands, organizat de Asociaţia Eco Sport Team, este inclus pentru al treilea an consecutiv pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu. Competiția este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, realizată cu sprijinul Federației Române de Volei, Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu și SC DPC SA.