Echipa masculina de sabie a Romaniei a obtinut medalia de argint la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), vineri, dupa ce a fost invinsa in finala de Italia la o singura tusa, cu 45-44, transmite Agerpres.

In semifinale, Romania invinsese la fel de dramatic Germania, cu scorul de 45-44, in sferturi sabrerii romani castigand clar in fata Ungariei, cu scorul de 45-34.

In meciul pentru medaliile de bronz, Germania a dispus de Rusia cu 45-44.

Romania a cucerit cinci medalii doar in concursul de scrima de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Branza (spada), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) si bronz prin Simona Gherman (spada), aur prin echipa feminina de spada si argint prin echipa masculina de sabie.

Bilantul delegatiei Romaniei la Baku este de 12 medalii, trei de aur, cinci de argint si patru de bronz. Desfasurat, aurul a fost cucerit de Ana-Maria Branza la spada, de Andreea Chitu la judo (cat. 52 kg) si de echipa feminina de spada (Ana-Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tataran), argintul a fost castigat de gimnasta Andreea Iridon la barna, Roxana Borha si Elena Meroniac in proba de kaiac dublu - 500 m, in proba de grup la gimnastica aerobica (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocser si Lucian Savulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie si prin echipa masculina de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Madalin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) si de Simona Gherman la spada.